Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barfota i väglöst land

På barfota mark genom liv
barfota och känner
sand strila över tiden

Ömsom stenig
ömsom mosskläddd
ömsom avtryck mot fotsulans inre
vandring över jorden

En vandrare på väg
med livet i fötterna
ser
känner
anar
upplever
allt

Går i djupa snåriga buskar
med sikt
utan skymten av nästa steg

Vandrar bergtagen
andetagen
fot för fot

Sträcker stegen över himlen
dalar i havets mörkaste botten

Stiger till skogens dunkla gömmor
i frid
i fred
mot den kalla källans svalka


Dansar, virvlar, sjuder
mot mina steg
där livet föds varje ny sekund


Ser spåren från igår
Står i mina steg nu
Anar ett ännu väglöst land
Dit är där jag kommer


Spåren stegen går
fot för fot
lever vandrare
min tid
med öppna barfota fötter





© Susanne Angelöf




Fri vers av sangel
Läst 268 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-07-07 19:04



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Ja, så är livet...barfota i väglöst land
2011-07-07

    ej medlem längre
Härligt...
2011-07-07
  > Nästa text
< Föregående

sangel
sangel