Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tror


Jag tror, på Gud!

Ja ni läste rätt, jag lever inte som eremit eller som en asket, men jag tror på Gud, kan bara inte låta bli. Gud finns med mej, känns de som och det finns konkreta exempel på när han låtit mej möta saker, som jag inte anade kunde komma.

Men Gud, ”får” man inte tro på, i det här landet, den som tror på Gud är dum, men man kan tro, och likt Thage Danielsson (underbara Thage) ändå tillåta sej att tvivla.

Men det märkliga är att om man tror på Tor, Freja och Asgård, om man tror på Nirvana eller Buddas filisofier. För att inte tala om Muhammed, ”muhammedanerna” ska ha sin frihet att be och belägga folk med sitt ”ok” (ok i benämningen bära börda) trots att många, kanske de flesta av de som flyttat hit, ser friheten från Islam som en av de stora fördelarna, med at bo här. Men allt detta är acceptabelt i vårt land, MEN: TRO INTE PÅ GUD! Och OM du nu ändå gör det, tala inte om det. Tro inte på Bibeln, eller Jesus, inte på under eller tecken.

Visst är det märkligt att huvudparten av de som bor, i ett som kallas för kristet land, som t o m har kors i sin flagga, är emot Gud och Gudstro. MEN samma människor är i de flesta fall, toleranta och t o m intresserade av, andra saker som kan kallas ”religiositet”…..?

Ja jag tänker inte tvinga nån, inte försöka att övertyga nån verbalt heller, när jag ser våren och sommaren så inser jag, att man kan vända på Thage Danielssons kommentar, ”den som inte då tror, är inte riktigt klok” Man kan dock tvivla, det är ok, det gör vi alla, men….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 127 gånger
Publicerad 2011-07-14 07:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO