Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Språkmässigt tycker jag denna del är tveksam, fast osäker på varför. Kanske för att det är en transportsträcka. Förvisso en viktig sådan.


Frida (Ödesnatten XI)

Det var en ung kvinna också - Frida. Hon hade tjockt och långt rött hår som nästan såg levande ut. Ackompanjerat av en blek men hälsosam hy och röda fylliga läppar. Hon var dotter till kungens kusin Rikard. Hon hade en storebror som endast var ett år äldre - Arvid. Hennes pappa Rikard och Davids pappa Johannes hade trolovat dem till varandra. När David fyllt arton ska de gifta sig, Frida skulle då vara nyss fyllda sexton, hon var jämngammal med de två andra bröderna - Samuel och Alvin. Det visade sig att David och Frida blev mycket nära vänner. Alla tyckte det var sött och glades åt att där fanns det verkligen äktenskapstycke. Nästan alla. Både Samuel och Alvin var vansinnigt förälskade i Frida båda två. Det blev deras gemensamma hemlighet och de var våldsamt svartsjuka på sin storebror David. Det fanns en till väl dold hemlighet som endast två kände till. David bar på en förbjuden kärlek, han var nämligen förälskad i Fridas storebror Arvid. Frida i sin tur var förtjust i Davids unge morbror - Lukas. 

Med så många hemligheter var det naturligt att det uppstod intriger och svek. Det förekom många sådana. Men inget var större än ängeln Gabriels. Han var Fridas skyddsängel, utsedd att vaka över henne eftersom det fanns en profetia där hon skulle spela en viktig roll. Gabriel Vit var hans namn. Gabriel bröt mot det mest heliga tabu och därmed det mest förbjudna. Han blev själv förälskad i Frida och beslöt sig för att han skulle ha henne. Till vilket pris som helst skulle hon bli hans!




Prosa (Novell) av Magnus P.
Läst 205 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-09 23:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Magnus P.
Magnus P.

Mina favoriter
Snart är bördig jord