Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Ulan Bator slåss små barn

på en förfest med en mongol
stenar mot en planka far
svarta marknaden ett otäckt svar
inga språk där vi möts
men vi leker ändå
ett första bad på tjugofem år
en shaman helar ett barn
såg jag igår
vid en helig sjö
den pojken kommer aldrig dö

på en fest med en mongol
cykelns framhjul glider snett
handens sår lyser brett.
i mina ögon dramatiskt nog
i Ulan Bator slåss små barn
halva flaskor mot hjässan ges
Nu är du på säker mark
här ska du finnas kvar
här ska du stå dig stark

på en efterfest med en mongol
upp för backen och sätter oss
musiken strömmar in i dig
du säger att du gillar det
ber om namnet ingen ser
ner för backen, vi och solen
asfaltsgångar i ett gråtäckt nät
mot en måltid ditt land inte har
denna kväll finns här kvar
just idag och om tusen dagar

i Ulan Bator slåss små barn




Prosa av Carl R. Westerling
Läst 275 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-10 12:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling