Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegelvattnet / Nejderna

Nu är det vind, nu vajar tallarna som händer
nu växer skymd, nu kryper minnesdun
en sista fjäril, lintunn vinges flämtning
längs hagmarksbryn, ett kvarglömt, tystat ljud
nu klämtar nunneörtens bleka klockor
i varje gräs, ett strävt och gulnat stråk
nu är det kväll, längs furorna går bränder
nu sjunker dagen trött och tungt i gråt




Fri vers av Grävling
Läst 260 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-07-10 22:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling