Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1900 talet innehöll så mycket utveckling


1900 talet innehöll så mycket utveckling
och avveckling som aldrig förr

Bilar, toaletter, vatten, avlopp
Vägar, asfalt, betong, armering
Cyklar, skolor, utbildning, psykologi
Terror, övergrepp, mord, ondska i
De värsta dimensioner

Humanism, kollektivism, kommunism, Nazism
Fri marknad, monopol, övervinster, krascher
Solidaritet, frigörelse, utveckling
Och en del av dessa är både utveckling
Avveckling och problem för mänskligheten

Ett århundrade fullt av glädje
Och tragik
Men trots all utveckling så är det uppemot
40 % som aldrig ens hållit i en telefon
inte för att de är dummare utan för att världen
ser ut så, inte bara A och B lag
utan även C och D samt ”korpen”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-11 12:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO