Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...denna fiskehistoria är inspirerad av Warrior... Tack Warrior!


En liten fiskehistoria...


...jag tänkte berätta om en gädda...det finns en alldeles särskild gammal gädda...en hongädda...en vacker hongädda...lika grön i skinnet som i sina glödande ögon...som jag försökt fånga så många gånger...jo du, hon är gammal och slug och vägrar att låta sig luras av de gamla vanliga betena...hon har varit på kroken några gånger förr och hon har blivit skadad och riven av kroken...så hon är mycket mer försiktig och skygg nu än när hon var yngre...det finns till och med idioter till fiskare som lyckats fånga henne...och slängt tillbaka henne igen...dårar, nollor och idoter som kunnat få behålla gäddan för alltid...men kastat tillbaka henne i havet igen...jag har testat alla fiske-knep jag kan...men inget bete har varit gott nog än...jag har fångat en gädda, men den gäddan är inte hon och inte den gäddan jag helst vill ha...så jag provar nytt bete för varje gång...för jag vill ju så gärna fånga henne...men än har inget jag försökt funkat...och det konstiga är att det syns inte att gäddan är gammal...år verkar inte bita på henne...ja - SÅ gammal är hon ju inte...men äldre nu än då...men ändå yngre än mig...och hon blir allt lite klokare och lite svårare att fånga för varje försök...men aldrig ska jag sluta försöka fiska upp henne...för det sägs att hennes kött är det möraste och mjällaste i hela havet...hennes skinn det mjukaste av alla skinn...och hennes mun är inte fullt av vassa tänder som hos andra gäddor...hennes är mjuk, varm och smakar så ljuvligt...det sägs att hennes fenor kan smeka så mjukt som en varm våg över hela kroppen...nu sitter jag och tänker på nästa fisketur... kan det möjligen nappa då...?


TT

(c) 2011




Fri vers av TT
Läst 340 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-07-11 12:11



Bookmark and Share


  Rise Little One
Om man tittar närmare så kanske duger det också med en röding...
Man får mata dem först ett tag sedan kommer de till dig frivilligt har jag hört!
2011-07-11

  wildah
Ha, ha det var roligt! Ses som en gammalgädda :-)))))) jag vet inte om jag skulle vilja vara jämförd med en sådan ;-))))) fast fint skrev du!
2011-07-11
  > Nästa text
< Föregående

TT
TT