Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Depressioner och en del andra psykiska sjukdomar är dödliga: 1 500 personer dör varje år i självmord. Tänk om vi bröt tabut runt självmord och pratade mer om det, då skulle fler söka hjälp.




Barnen höll henne kvar vid livet

 

då, när känslorna blev svarta bläckplumpar och

växte okontrollerat

i det grå läskpapper hennes själ förvandlats till

 

då, när känslorna trängde ut i svett och tårar och

framtiden var en svart plastsäck

en sån som används till sopor

där hon stoppades in med huvudet först

 

då, när känslorna löpte amok inom henne och

vänliga människor sa åt henne

att ta en dag i taget

och hon inte ens orkade protestera: hur ska jag kunna det när varje ögonblick är outhärdligt?

 

då, då fanns alltid inom henne barnen

i en liten hörna av själen fick inte bläcksvärtan fäste

där satt moderskärleken

och fick henne att kämpa för sitt liv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Rosmarin
Läst 244 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-07-17 22:46



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
tycker om detta, intensivt och krampaktigt.
2011-07-31

  La Magnólia VIP
Mycket viktiga tankar! Ibland håller inte ens moderskänslorna för det som känns som ett enda stort mörker ... Det är då vi behöver "se" .. eller försöka "se" och om möjligt göra något ...
2011-07-22

    ej medlem längre
Angelägen text, våga visa mörker och förtvivlan, det är inte alltid som moderskärleken bär . . .
2011-07-20

  Jojo
naket och verklighetsnära
2011-07-19

    Maria Malm
Så gott att hon hade dessa ljuspunkter.
Kan bara hålla med, där i inledningen.
2011-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Rosmarin
Rosmarin