Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag minns honom igen


Jag minns honom igen, hörde om nåt så minnet vaknade, och jag minns igen hur vidrig han var, han var inte så mycket starkare absolut inte smartare, men eftersom han skrek högst i klassen så, fick han ofta beröm, alltid så fort han sa nåt….

Han var helt enkelt idiot, det visar sej sen i 8 an knuffar han in en tjej i tegelväggen så hennes skalle spräcks, hörde han sen berätta om det för nån men, helt utan skrupler, skam eller ånger. Hon vart borta i flera månader. Och det var inte det enda som hände, men fega lärare ser, och gör inget, för de vill inte ”blanda sej i” trots att skollagen säger så, de satte sej över lagen eller struntade i den helt enkelt.

Men han hade inga gränser, inget som vi normala människor har, när man brottat ner honom så ligger han och drar en i byxbenen när man kliver upp, eller andra dumheter, skämt hade inte normala slut utan allt kunde sluta, nästan hur som helst därför undvek man konflikter i det längsta, just för att han var och troligen än är, idiot…

Men nån gång så fick han smaka på det han borde, en gång när han gått för långt, sprang jag ikapp, knuffade han i ryggen och, när han vänt sej om, så small det… Blodet rann ur hans näsa och inom mej, så njöt jag, så liten jag var, jag njöt och kände att, den ”fan” fick det han skulle ha… Några ggr till gjorde jag nåt liknande men att slåss var inte min melodi, absolut inte utan anledning, på den tiden så brottades man oftast om det var, nåt…. Men som sagt, man kan inte umgås normalt, med en idiot

Men tänk er en sån dåre, i ett vuxenliv, med sadistiska beteenden, och en vidrig människosyn, brukar kolla ibland när nån dött våldsamt på den orten, tanken kommer till en, antingen gärningsman, eller offer, offer om han gått på fel (eller som jag gärna ser det, rätt) person, som inte har de begränsningar i ren mänsklighet, som de flesta av oss har…

I ett annat liv, i en annan tid, hade han blivit en Kadaffi, en Custer, en Stalin, Sadam, eller en Idi Amin, är jag helt övertygad om. Han valde bort det vi andra normalt har, mänsklighet och empati, han ville inte, vara normal, han njöt av att vara djävlig…. Och förstörde stämningen på en hel skola faktiskt, speciellt för oss som drabbades av den dåren i samma klass.




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 131 gånger
Publicerad 2011-07-15 02:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO