Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månskära


Dagen tonar långsamt bort,
ljuset de varma lämnar plats,
för nattens mörka gång.

En månskära så tunn och ljuv
dansar ömt fram över valvet.

Månen lockar med sin kraft,
som likt ett smycke runt min hals
formas guldet i dess skära.




Fri vers av Idun 1
Läst 364 gånger
Publicerad 2006-01-02 19:29



Bookmark and Share


  noname_realmind
En fining (:
2006-01-04

    Bodil Sandberg
Enormt fint skaldat...andra versen berör mig extra mycket,...
2006-01-03

    Cajsa
Åh vilken fin dikt. Den tycker jag verkligen om!
2006-01-02

  Peter Stjerngrim VIP
Är en hänförd vän av nattens stjärnbeströdda himlavalv krönt av månens silversken ... Som inspirationskällor är dessa underbart beständigt återkommande fenomen outtömliga!*ler varmt uppskattande*
2006-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Idun 1