Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
…när du kastade ditt gamla var du inte ensam…


Du sa en gång...


Du sa en gång
Att man måste
Kasta något gammalt
Innan man skaffar
Något nytt
Man måste
Bränna ett brev
Innan ett nytt brev
Kan bli skrivet
Och jag vet
Så att det gör ont
Att du har rätt

För att den vackraste dagen
Ska kunna komma
Då du ser mig
Då jag når dig
För att drömmen ska kunna
Bli sann

Måste jag kasta något gammalt
Bränna ett brev
Sänka ett skepp
Såra en vän
Skapa plats
För något nytt och spirande
Att gro och växa sig starkt
Jag måste döda något
Som redan är dött i roten
Som lever på lånad tid

En dag i det nära
Ska jag följa ditt råd
Inte för din skull
Aldrig för din skull
Aldrig någonsin
Din skuld
Bara för att det som måste ske
Måste ske
Som det är förutbestämt
Av Gud och ödet

Tid ska komma
Då vi vet
Om vi var ämnade
För varandra
Om alla nätternas drömmar
Än en gång kan bli sanna
Såsom de var sanna
I det gamla

Min vän
Jag vet
Att kasta något gammalt
Ger mig inte dig
Jag vet och förstår
Att din livsstig
Kan ta en annan väg
Än vad någon av oss nu vet
Du kanske kommer
Du kanske skriver ett brev
När jag minst anar
När jag inte längre tror
Att du ska komma
Att du kommer
För att du vill
För att du också
Saknar mig ibland

Men att kasta något gammalt
Ger drömmen liv
Det ger hoppet styrka
Om att Gud hör mina böner
Om att en dag
I detta liv
Vårt enda liv
Få dela just det livet
Med dig…



TT

© 2011





Fri vers av TT
Läst 282 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-07-15 10:14



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
tycker om hur du skriver...
2011-08-15

  Minkki VIP
konstigt - ingressen tycks mig starkare än dikten, som närmast är ett vackert korollarium, ett mycket vackert, djupt bekräftande av ingressen
2011-07-19

    Max Poisé
Visa ord!
2011-07-18

    ej medlem längre
Tack för att du delar med dig av detta djup inom dig!
Många djup i denna!
Ger applåd!
2011-07-16

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Bra att skapa utrymme för något nytt,
som sen kanske visar sig vara en ny version av det gamla.
2011-07-15

  Linda CH VIP
Vädjande och vacker! Jag hoppas du blir bönhörd.
2011-07-15

  Ninananonia VIP
och ändå smärtsam...
men full av hopp.... :I
2011-07-15

  Ninananonia VIP
Så berörande och vacker... :)
2011-07-15

  wildah
Oj tar tag, bränns och tankar blir ännu mer intensiva! Vackert skrivet för övrigt!
2011-07-15
  > Nästa text
< Föregående

TT
TT