Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tappade ansiktet framför hans fötter


Jag skulle ju på den där festen,
ni vet, den där han också skulle på?
Jag tog ju klänningen som sitter lite tajt
och de lila skorna med decimeterhög klack
som jag vet att han tycker
att jag får så snygga ben i
Sen släppte jag såklart ut håret,
även fast jag egentligen passar bättre i uppsatt,
för det är ju hans favoritfrisyr

"Inte för att jag bryr mig om vad han tycker"

tänkte jag innan jag la på det sista lagret mascara
och klapprade ut i natten
(mycket längre än vanligt)

Men när jag såg honom stå där,
skrattandes med sina vänner,
slog något till mig i magen
och när han såg på mig
(gud, han har så vackra ögon!)
tappade jag ansiktet helt

När han stegade fram mot mig
ville jag hålla huvudet högt,
precis som jag brukar
men istället var jag tvungen
att kasta mig ner från mina höga klackar,
för att krypa omkring på golvet
efter mitt tappade ansikte

"Skit också. Jag som sminkade det så fint"

Då böjde han sig ner,
plockade upp mina maybelline-läppar
(hoppas han trodde att jag var född med dem)
och borstade av dem

Jag önskade lite att han skulle
lägga dem mot sina,
men istället lämnade han över dem till mig,
log mot dem,
och vände sig för att gå,
till den där nya tjejen som satt vid hans bord
och hette Saga

När jag stod där med mitt tillbakaklistrade leende
önskade jag verkligen Saga,
ett lyckligt slut

...men måste det vara med just min kille?






...




Fri vers av sandraskänslor
Läst 250 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-07-15 14:18



Bookmark and Share


    Silverstjärna
Stark text.



Världen består av vissa människor som inte
är värda några tankar eller tårar.

Samtidigt finns det dom som
är fulla med kärlek och stannar kvar

sådana, är svåra att hitta.

Men du, en dag.
Då hittar du någon som
tycker att du är finast i vad som helst,
uppsatt eller nedsläppt.
Någon som ger dig fjärilar i magen
och kysser dina läppar och håller
blicken på dig.
Du förtjänar solskensdagar.
2011-07-21

  Minkki VIP
den rymmer mycket, din text. Bra!
2011-07-21

  cilax VIP
snygg lek med orden, idiomen. Tillsynes skojsigt men sorgligt. FInt
2011-07-17
  > Nästa text
< Föregående

sandraskänslor
sandraskänslor