Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Många år förbi

Så många bitar av livet
rasade
när du gick

Från att jag bar hopp i bröstet
om ett växande liv i magen
kastades jag tillbaka
flera år
till ett singelliv
med ytliga tinderdejter
och dåligt kondomklätt sex

Spännande
en gång i tiden,
lättsamt,
roligt

Men jag är inte där,
jag är inte
sugen på stimmiga biljardmiljöer,
en öl eller en fika,
lära känna-formalia,
fyllekvällar,
stela möten,
nya människor
och middagar

Jag vill
promenera rakt in
i någons famn,
halvsova i soffan,
kolla på en serie
med hans arm
runt min midja,
kyssas mjukt,
vila i närhet
och åka bil
på väg mot
ingenstans

Jag vill
betala för mina egna måltider,
ha mjukisbyxor,
ligga på en filt i solen
och så snart som möjligt
skaffa barn

Familjeliv,
inte
singelliv

Att du
lever i ditt eget liv,
snarare än i mitt
gör världen enklare
och jag sörjer dig inte,
inte längre

Men så mycket
försvann med dig,
och nu har jag år kvar
för att komma dit jag redan var

Jag önskar
att jag kunde bli kär
i honom,
och han i mig,
hur lätt
skulle livet vara då?

Jag står på en plats
som jag är många år förbi,
ändå kan jag inte ta mig vidare
förrän jag lever min dåtid

Och kanske är det därför
jag ligger hela dagen i sängen
och längtar efter armar
runt min kropp






...

Marcus (Mattias)




Fri vers av sandraskänslor
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-29 12:39



Bookmark and Share


    Yeahsper
Jättebra!
2020-10-07
  > Nästa text
< Föregående

sandraskänslor
sandraskänslor