Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kvällen börjar bli sen, i morgon blir det en lång resa...


Strax innan sömnen......

Strax innan sömnen

känns kroppen lugn och stilla

man indikerar en gäspning

ett tecken på en vilja att vila



Strax innan sömnen

genomför sedvanliga ritualer

man rengör sin dentala delar

och vaskar de kroppsliga onämnbara


Strax innan sömnen

samlar man dagens intryck

och drömmer sig bort till idealen

drömrollerna och Internationalen.............


Natti......


----




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 244 gånger
Publicerad 2011-07-16 23:38



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Själv tvättar jag den onämnbara varje gång jag använt den.
2011-07-17

    ej medlem längre
Nehej du, straxt innan sömnen tror jag att du lägger av dig idealens klädnad och ser din egen nakenhet i stunden, känner hur tröttheten smyger sig på dig efter ännu en dags kamp för allt det du tror på så starkt. Och mitt i den stunden skulle du kanske önska att få slappna av en stund nära en kvinna, som kanske skulle få dig att landa i tillvaron som inte alltid är en kamp. Ju mer du gifter dig med starka ideal och kämpar för dessa, ju längre bort från kärlek och närhet (den du drömmer om i ditt hjärta) kommer du. Se så, Mats! Våga ta paus ett tag från idealen o lyssna lite till ditt hjärta också! Jag minns också en annan Mats här på poeter, någon som inte bara drevs av starka ideal. Vore trevligt att möta den sidan av dig i skrift igen. Men du kanske inte vågar blotta den sidan inom dig? *ler* Nu gav jag dig en riktig match, eller hur? Men jag vet ju att du kan ta det, vännen! Kram på dig!
2011-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska