Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De som tror sej vara rättrogna


De finns de som anser att deras tro ger dem rätt
Och kanske rentav skyldighet
Att tracka ner på alla andra
De som inte är troende t o m

Det ger dem rättighet att hetsa
Mot dem de kan hetsa
Och med en slags försök att skapa
Sin egen rättfärdig het som oförvitlig

Så slår de ner på alla andra
I allt nästan
Kärleken… glöms bort
Göms bort, dröms bort

Dröms bort från kärlek till nåt annat
Att alla ska vara ”som de”
Men kärleken som den ser ut
I deras ögon är mer den skrymtfulla
Som Jesus sa att Fariseèrna hade

Men det tragiska är att dessa mer
Agerar skrämsel och fågelskrämmer
Mot tron och Guds väg än pekar på den
”ta mej som exempel” sa Paulus
Men med dessa ”nej tack”

Ta dessa som avskräckande exempel
På hur man inte är som kristen
Eller människa
Eller ö h t




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 109 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-01 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO