Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måndag, måndag min arvedel

bakom neddragna gardiner undviker jag

gryningsljuset

det där som är så mycket ljusare än månen eller gatlyktans sken

det är evolutionens sätt att väcka

kraftfullt och utan återvändo

hasar mig till sängkanten

fortfarande liggandes ner snuddar fötterna

vid iskallt golv

nästan vaken

påklädd tar jag mig till bilen

vad jag har på mig och hur det gick till

är något som tåls att fundera över

nästan vaken

kliver jag in på kontoret

hälsar alla lagom måndagsaktigt godmorgon

doften av nybryggt kaffe når mig

och snart sitter jag med en kaffekopp framför datorn

vaken

den här måndagen också




Fri vers av Hélène
Läst 195 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-07-18 08:46



Bookmark and Share


    Herr Ångest
Ha ha, låter nästan som min måndag också.. ;)

Kul att du travesterade Lagerkvists gamla klassiska titel också. Passade bra in i sammanhanget.
2011-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Hélène
Hélène

Mina favoriter
Döde dandyn