Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

600 kilo kärlek gör mig lugn

Jag sitter upp
Hör lädret knarra mjukt av fotens tyngd i stigbygeln
Lugnar med en långsam smekning över halsen
Känner värmen från den lena pälsen
mot tangenttrötta fingrar

Musklerna under mig rör sig framåt
aldrig har jag känt mig starkare
Genom djupa andetag
återfår jag styrkan
och leendet

Ingen smärta i kroppen känns längre.
Inga tårar bränner längre
bakom skärmtrötta ögon.
Inga krav, måsten eller pling av mail i inkorgen.
Det är alldeles tyst.
Endast ljudet av hästskor mot fuktig grusväg
skapar rytmen vi följer

Jag blir lugn
Svettig, andfådd och varm. 
Men lugn.

I sadeln känner jag mig som allra tryggast.
Inget ont kan nå mig där.


 




Fri vers (Fri form) av Hélène
Läst 323 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-09-25 14:47



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Fantastisk känsla !!!
2017-10-12

  peter markurth
Den följer ett mönster
2017-09-25

  Nils-Robert
Så härlig dikt om att få lämna tristessen och sätta sig på hästryggen och få njuta av friheten, känna sig lugn och låta krafter strömma in i kroppen
2017-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Hélène
Hélène

Mina favoriter
Döde dandyn