Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 




Du är II

 

 

*

 

du är )-(
jag är II

och korsen kan aldrig brista
så länge elden får leva invid

det är en bindning som skapats
av ljud och av tid

i dimma ska rymderna seglas

 

och om du lagar segel
så jagar jag vind
där resten av kosmos kan speglas


så flyter jag runt med känslorna mina
i din energi - maskopi med en mina

du ser inte mig för där är vi samma
jag ser inte dig för vi vägrar att ramma

 

späjsad är leden och dag kan bli natt
språket är gränsfritt och översatt

 

fejsad är fasan i vitögats hinna
torkad till pulver av syret du värmt

mejslad är stenen, satt för att vinna
urgröpt av vatten jag villigt har skrämt

 

så späjsad och trimmad är dimridån här
på högsta nivå; det kokar och när

så görs det i grytan
så görs det i sfär

och ankrar det gör vi
när där ligger här och ljuden

 

har tystnat i kosmos

 

*

 

det är frieriet bland molnen på mars
det är euforin i jämlikheten runt jupiter
det är draperiet på venus vindvågor
det är travestin på plutos platå

 

du är krokad med taktik
du är lockad med praktik
du är chockad med rubrik

du kanske är rockad med musik
och definitivt krockad i kubik

 

och jag vågade då
inte agna med natten
du är så mycket mer
än jag är i vatten

och jag vågade då
bara famla med skratten
du är mer än jag bett om;

den finaste skatten

 

*

 

och det är skriveriet med min malande merkurius
det är späjset runt min jublande jupiter
det är sidnypen med min uddiga uranus
det är stommen i min stadiga saturnus

det är frågan i min jäviga jalmiga jungfru
det är lågan i min eldiga triangels gung, du

 

du är vågad som verkligen vågar gå runt
med en vimsa som yrar om sjung, bara sjung

så solarna skapar en stigande dimma
och vattnen skapar en stilla ocean
och eldarna skapar båd ånga och bomber
men jordarna håller oss invid varann

 

för knuten är knyten av noder och namn
om gamla och djupa historier i hamn

vi landat där tomt var och lagat vårt band
med ljuden som hem

och varandra i famn

 

du är mer än jag bett om

 

en himmel i brand

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-19 06:29



Bookmark and Share


  Black Bird
Vacker! Bra! Otrolig!
2011-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri