Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag och min dotter tar bilen och drar





det kryper i kroppen
av att få komma iväg

jag tar dottern till Sverige med båt
bara hon och jag

vi ska träffa farbror
kusiner
pysslingar sysslingar

spotta ner i gruvan med silver
äta glass på Sigmatorget

bada på Björnön
dricka vatten ur Norrängs källa

vi ska bila
inte vila

vi ska prata
prata
prata
om oss själva
med varandra

vi ska sluta resan
på en traktor
hoppas jag

och i det hus min far byggde
bortom Brunnsta Handel

namnen är som varma droppar
av godhet i mitt sinne

fast de en gång var början
på ett hemskt tråkigt minne

tiden gör saker med oss
förvandlar is till bloss

vem vet vad som väntar
bortom äventyret

det ser banalt ut
känns livsviktigt
för oss bägge två

tänk att hon vågar !

men det är klart
hon vet
vad far skulle göra för henne
vid hot om fara

allt !




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-07-19 18:37



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Njuuut!
2011-07-20

  Minkki VIP
Riktigt fin resa tillönskas!
2011-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP