Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädets dikt till fågeln

Var mina ögon
flyg över berg, hav och skogar
Berätta för mig
vad du ser
Det var dig jag väntade på
nar jag höjde mig ur den mörka mullen
mot ljuset som lockade
med sin klarhet sina färger
vindarnas dans och rörelsens frihet

Var min röst
sjung från min topp
i ljumma vårkvällar
ge ljud åt den längtan
som föddes i mörka jorden
Det var dig jag väntade på
när jag gjorde mig fri
från allt som ville binda mig
och hålla mig fast
i mullens kvävande grepp

Var mina öron
låt mig få veta
vad som händer i världen
Om något hotar
om någon tänker rubba
balansen som skall råda
emellan allt som lever
så låt mig veta
för jag är stark
och jag är gammal
och det är hos mig
som du finner
styrkan som du behöver
för att besegra det onda




Fri vers av stenhur VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-07-20 09:55



Bookmark and Share


  aol
säger bara vännen en underbar dikt verkligen berörande på djupet, bokmärkes,
2012-07-15

  Linda CH VIP
Mycket vackert skrivet om trädets symbios med fågeln.
2011-07-30

  walborg
Underbar dikt om samarbete för liv och skydd.
2011-07-26

    ej medlem längre
Skimrande vackert om de jordbundnas behov av vingar!
2011-07-20

  Nanna X
stark dikt!
2011-07-20

  La Magnólia VIP
Så vackert du skriver! Det känns skört .. ömt och varmt .. med en varsam styrka. En underbar klang ljuder genom raderna ...
2011-07-20
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP