Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyhetstorka


Jag har avslutat prenumerationen på min morgontidning. 

Slängt ut TVn genom balkongen.

Jag har sagt upp bredbandet och kortslutit datorn. 

Innan dess tog jag bort alla vänner på Facebook. La en profilbild av en gravsten och ordet adjö.

Krossat glaset på mobilen med en hammare.

Nu sitter jag tyst och stilla och njuter av min sista frukost i mitt kök.

Jag har rivit kontraktet och eldat upp hyresavin.

Jag är på väg.

Någonstans, vet inte vart ännu, men åt vilket håll.

Ryggsäcken är fullpackad och mina bankkonton är tömda.

Jag kommer att vandra många mil, kanske korsa kontinenter.

Jag ska lifta så långt jag kan, ska långt härifrån. 

Någonstans dit jag inte förstår språket.

Jag tror jag drar österut, till någon bergsby i forna Sovjet. 

Eller så får det bli åt söder. Ner mot Frankrike och ta värvning i Främlingslegionen. Ta order och slippa kriga mot mig själv. Kanske dö i någon menlös konflikt. 

Jag får se vart vindarna bär mig.

Fast jag fruktar att även där viskar vindar ditt namn.




Prosa av Magnus P.
Läst 157 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-21 10:03



Bookmark and Share


  amber
"Ta order och slippa kriga mot mig själv." Bravo!
2011-07-23

    ej medlem längre
Oväntat avslut där..
att det skulle handla om
en försökt "flykt" från kärleken..
riktigt bra text, bra skrivet,
ostoppligt flyt.. framgång
hos läsaren..
2011-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Magnus P.
Magnus P.

Mina favoriter
Snart är bördig jord