Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i dyningarna...

 

i dyningarna

sången om hemkomsten

 

värmen från spisen i vrån

knastret och den randiga mattan på köksgolvet

 

anförvanternas porträtt

på den tegelstenslika tapeten

barometern

 

den slitna fåtöljen

aningen av en läsande

med boken i handen

aromen från det nykokta kaffet omger

 

lyfter blicken

mot den övre fönsterrutan

där den grå himlen färgar vattnet 

vackert  grönt vatten blir

dimgrått

 

i dyningarna

visas dalar och höjder

livets gupp som värmer eller kyler

eller formar ett låt gå

när vita gäss planar ut

 

(c) tk. 

 

 

 




Fri vers av thyra
Läst 596 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2011-07-27 00:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dyningar . . . vilket vackert ord . . . hela dikten böljar, som dyningar . . . och jag har bara att följa med . . .
2011-07-27

  L Patrik W Johansson VIP
Jag tar om min kommentar från "Varsamt":

det var nåt sånt här fast en senryu tror
jag som jag läste första ggn av dig när
jag mest läste haikupoeterna här 2009

och varje gång en ny kortare text kommer
så är det som den första gången

Be well,
LPWJ
2011-07-25
2011-07-27

  Marja-Liisa Koski VIP
Vad du behärskar konsten att beskriva! Jag fick en nostalgisk hemkänsla.
ML
2011-07-27

    ej medlem längre
Som att komma hem . . .
2011-07-27

    ej medlem längre
Nu om inte förr fattar jag varför jag är din skrivarvän!

Vilken närvaro du skapar hos läsaren-som får en fin bild ,i sitt seende slutna öga!
2011-07-27

  ULJO
Underbara ord att ta till sig.
2011-07-27
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra