Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säg grattis - jag har precis blivit en vuxen man

.

Solen tvingar kvicksilvergraderna upp
till en nivå som sakta tar livet
av glasskulorna
som inte kan annat än smälta
och rinna bort

Från parkbänken bredvid
hörs klagomål..
först är det värmen,
sen små barfota barn
som gör att de två tanterna börjar undra
vart världen är påväg
och när jag hör när jag var liten...
så reser jag på mig och går min väg
- livet är för kort för att gnälla

På tal om det,
så har jag precis blivit en vuxen man,
22 år gammal,
då jag just idag
inhandlat fem stycken slipsar
(= gränsen för att passera till vuxen man)

Säg grattis




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 191 gånger
Publicerad 2011-07-29 10:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
grattis:-) skön text!
2011-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna