Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

invasion ockupation erövring förlust

En våldsam jakt igenom min hemstad
tappar bort mig
Ett medelstort glas med lugn o ro
lugnar ner mig


Hundra små lampor tänds en efter en
Har de alltid hängt här?
Har de alltid varit tända?
trots att jag ingenting aldrig har sett


Utanför ser jag mäktiga infanterier marchera i takt...

I mitt huvud sker långsamt en revolution...


Jag stirrar ner i bägaren
som jag tror reflekterar mitt sinne
där simmar svaret i bubblor bland alkohol

Trots att allting lyser uppenbart här inne
för utifrån blir hundra lampor en mäktig sol
kommer infanterien aldrig finna mig
för jag ligger dold djupt ner i mitt dryckeskärl




Fri vers av oskar heden
Läst 392 gånger
Publicerad 2011-07-29 13:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

oskar heden
oskar heden