Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världens upprörda hjärnor

Världens upprörda hjärnor
spinner sig sylvassa, vingliga trådar
Kors/tvärs mellan sina problem
Trådarna som ingen vettig människa
kan balansera på
Bevingade väsen, storvuxna monster,
vänliga själar med åtta ben
Alla har försökt bota sin rädsla för fallet
Men när de misslyckas, hör hela världen
deras pinsamma magplask
och avundsjuka varelser ställer sig upp
bugar, bockar, tackar för sig
medans drakar gjorda av stål
slukar de knappt livsdugliga till arbete
Glädjeligen

'Hur de än ser ut, tänker de likadant'
säger den ensamma högt på sin låtsastron
i en tom predikan
'Har folket sett de dummas tappra försök?
eller är vi för upptagna med inkompetenta
skickliga mästerverk?'
De ovanståendes gemensamma nämnare,
men inte deras talare,
sitter och stirrar djupt i sin kaffekopp
upptagen av vatten
Hen, som tror den vet livets mystiska hemlighet,
har inte ens råd med påtår

'Stadens rovdjur har blivit lata', muttras det
'de släpar sig knappast upp ur sängen längre
till och med deras offer blöder halvhjärtat!'
och våran mästare reser på sig,
går ut i sina vänners bekanta gata
och finner sin plats bland mötande trafik




Fri vers av oskar heden
Läst 195 gånger
Publicerad 2012-04-27 18:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

oskar heden
oskar heden