Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Life´s but a walkig shadow, a poor player that struts and frets his hour upon the stage and then is heard no more..."


Dyster shakespearesonett

Han stod där på rutinens brant
Vartenda ord han sade oss var sant
men ingen glädje fanns däri
så budskapet gick själarna förbi

Han hade inte längre någon glöd
och rösten som han talade med var död
den hade inte mera klang och låt
än när man bankar på en gammal plåt

Och stämningen blev katastrofal
vi vämjdes, ryste åt hans tal
en röst så djup som ur en grav

när ur Macbeth hans monolog
blev en vision som slutet såg
"en timme blott och sedan ej hörs av"




Bunden vers (Sonett) av stenhur VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-07-30 09:58



Bookmark and Share


  Järnkatten
Gillar även om temat känns sorgligt, "rutinens brant", åh så klockrent :)...applåd!
2011-07-30

  walborg
Sorgligt när själen dör före kroppen.
2011-07-30
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP