Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åklagarsvin



Man syr in
Från ”rättens sida”
Rättens slida
Åklagarkärringen bara kör över
Med hjälp av sina ”Tjyvlyssnande kollegor”
Rena ”fitthierkin” i dess sämsta form

Man tar en människa
Struntar i hundar som blir sittande i en bur
I en lägenhet ett helt dygn
För ”snutarna ska bara fram” tycker dom
Ingen hänsyn ingen tanke
Mer kanske ”hänsynd”
Om det finns ett sånt ord

Sen betraktas en medelålders
Sjuk kvinna, med långt framskriden
Livshotande sjukdom som
”fara för samhället”
Så man syr in henne
På ”obestämd tid”

För kvinnliga ¨klagare verkar
Om möjligt
Ännu värre än
Ännu dummare
Än sina manliga kollegor
Om det är möjligt
Nåt man inte trodde




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 163 gånger
Publicerad 2011-07-30 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO