Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

enkel



 

Det skall vara enkelt att älska.
Jag skall vara enkel; enkel att älska
och sluta vara dåren
som lägger krokben för känslor
som vore de levande varelser
som någon glömt passa;
som löper amok över bokens sidor.

 

I ett liv för länge sedan
blev jag stående på en trottoar
utan att veta vart jag var på väg -

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-08-03 07:16



Bookmark and Share


  Matisse
jag förstår dig alltför väl, känslan av att tillslut sätta krokben för mig själv. så jag lyfter mina fötter lite högre för varje dag och ser till att hoppa över krokbenen som dyker upp!
2011-08-04

  stella
Oj oj oj...va bra!
2011-08-03

  Anders Perols
Vad trist om du hade varit enkel då du säkerligen inte kunnat skriva förträffliga dikter som denna.
2011-08-03

  Nanna X
nej fan
det ska inte vara enkelt
och jag anar din ironi ju
min danske yogi sa en gång
"det gor ondt, det er godt"
2011-08-03

  walborg
Spännande lek med konkretiseringar.
2011-08-03

  Larz Gustafsson VIP
Enkelt blir det aldrig så länge människor finns med i bilden. Blir det alltför enkelt blir det mekanik och slentrian. Då är det slut.
2011-08-03

    ej medlem längre
helsnyggt!
2011-08-03

  L Patrik W Johansson VIP
börjar man med det enkla så kommer tids nog det svåra av sig själv
man behöver liksom inte lägga sten på börda

Sandemose kallar dessa melankolisterna
och att de enda fria är de som sett sin inre varulv i ögat och överlevt
"att kedja fenrisulven" som Snorre skrev
Ragnarök var ju ett varnande exempel på just det

negativa andar kanske man ska lägga krokben på, Amok var förresten en gud liksom "Xaos" i Sumerien enligt Necronomicon
alla de där namnen lever nu vidare i konstiga dataspel

stadscenen här är som taget ur film noir under en lyktas sken

Be well,
LPWJ
2011-08-03

    lärjunge
att inte veta
vara vilsen


är man inte lycklig då

när man äger vägar

valfria
2011-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP