Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Glädje är värd att spridas........


Alfabetspoem : " Jovialisk !"

Jovialisk !

t o m när man fått smisk

eller köket fullt av disk

då känner man sig frisk

gör en helkul asterisk (!)

asgarvar på egen risk (!)

kanske eliminerar en obelisk


Jovialisk !

en glädjespridare med flinet brett

tar det mesta mycket lätt

ler så hela tandraden synes

ja, så t o m frysta torsken brynes !



Jovialisk !

en värld med glädjefnatt mår ju bra

då kan allt bli som det ska

vi skrattar tills vi faller omkull

vi slipper t o m betala tull


Jovialisk !

låt oss skratta natt och dag

tillsammans, både stark och svag

DÅ blir det riktigt härligt drag

vi pulvriserar var sarkofag !


-----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 332 gånger
Publicerad 2011-08-03 22:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska