Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna min som kan "smitta" människor som ett "virus" om den genomförs på rätt plats, vid rätt tillfälle och av de rätta orsakerna ! Vilka dessa orsaker är , är jag inte mannen att redogöra för....


Alfabetspoem: "Leendet !"

Leendet !

kanaliserar vår glädje


Leendet !

uttrycker vårt sinnestillstånd


Leendet !

kan vara så charmigt
så oemotståndligt
så smittande !
så sprittande !


Leendet !

kan rädda dagen för många
och få fler att känna gemenskap
det rör till i sinneskanalerna
attraherar glädjecellerna
vår hjärna känner friden
när glädjen finns i tiden


Leendet !

kräver ingen stor ansträngning
rekommenderas, med stor förlängning
vittnar om en positiv läggning
kanske en optimistisk prägling


Leendet !

borde vara en daglig företeelse
vanligen ingen förseelse
förkastar dock skadeglädjen
den ger blott törnen på vägen
det ska vara det Goda Smajlet
INGET "varggrin inför galgen"


Leendet !

ser vi som en föredömlig reaktion
och det kan användas i STOR portion ! ....

---




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 630 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-05 17:03



Bookmark and Share


  Anita Brännström VIP
Åh vad jag tycker om leende människor...och din text...så sann...ett leende kan säga mer än tusen ord....
bra...
Anita
2011-08-17

  Janis Karlsson
Hej!

Leenden är ett av naturen underverk, många sådana finns det här i "Land of Smiles" som Thailand kallas.

Dina titlar gav min lite inspiration i sena natten, och gjorde ett eget alfabetspoem - hoppas du inte misstycker.
2011-08-07

  Larz Gustafsson VIP
Mig med. Utom banden PF Commando, Commando M Pigg och låten "Commando" med Ramones.
2011-08-06

  Mats Henricson
kommandon vore mig helt främmande!
2011-08-06

  Larz Gustafsson VIP
Man kan aldrig kommendera fram leenden.
De som försökt med mig har ångrat sig.
2011-08-05

  aol
verkligen vännen ett klart bokmärke
2011-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska