Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Norrbotten!

Där är det ljuvligt att bara stanna kvar
i lövböljande brusande skogar
fälla ut sig på en sten
vila sin kropp, som sina ben
se på vatten, som rinner
i bäckar och åar,
som man klart tåar
en sån källa...

Och man kan böja sitt huvud ner
och dricka av vattnet,
som både rusar och tjusar!

Och inget smakar bättre än detta vatten
och jag kan berätta att Älvsby Källa säljer
nu vattnet på flaska, som är så gott
och enligt expertis det renaste vattnet
i Europa, vad kan jag annat än då ropa:
-Skicka hit en skopa vatten till oss allihopa!







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-06 17:16



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
Älvsbyn: Norrbottens pärla :)
fick lite hemlängtan när jag läser
2013-03-15

    ej medlem längre
Bra skrivet. Gillar!
2012-10-06

  Mizza
Hehe underbart härligt skrivet!
Du är underbar, som alltid!
2011-08-13

    ADI Nehlin
härligt låter det!
2011-08-07

  Mats Henricson
Såsom varande tvättäkta norrbottning (dock utvandrad) MÅSTE jag ju instämma till 1000 procent ! Man glömmer aldrig de evigt ljusa sommarnätterna ( med tjocka filtar för sovrumsfönstrena för att kunna erhålla mörker !) , de krístallklara och iskalla skogstjärnarna, de brusande forsarna och de ,alltid upprepade, cykelturerna i en nästan bilfri norrbottnisk 60-talsidyll ! Bland så mycket annat !
2011-08-06

    ej medlem längre
Finns en liknande källa här i uppland.. vattnet är klart och iskallt...
2011-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt