Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrig, är ett obevekligt ord.

 

augusti månsken 
och jag vet att i de mörka kvällarna vibrerar
dikesrenarna av gräshoppors musik

men jag ska aldrig mera höra dem
och aldrig mer ska jag uppfånga de fina
dofterna av markens gräs

jag vet att jag ska aldrig mera vara fri från värk
och det är mycket som jag aldrig mera ska

vetskapen knyter sig i magen
som en ångest av det lindrigare slaget
som att vara sen till bussen

inte desto mindre är det mer och mer
som kuvas under skuggan av det ordet: aldrig

aldrig mer

- dock lever jag idag
min stund är nu
och aldrig mer




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 189 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-07 23:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket starkt om det obevekliga i att vara född till människa . . .
2011-08-13

    ej medlem längre
existentiellt vemod vackert skrivet!
2011-08-08

  Yvonne Eriksdotter
vemod...höstmörker...
2011-08-08

  Mats Henricson
Ja, man säger ju :"Man ska aldrig säga aldrig...."
2011-08-07

  Larz Gustafsson VIP
När det gäller sommaren vet vi att "aldrig mer" inte är tillämpbart.
Däremot lever man bara en gång här på planeten.
Och...ja...resten kan du.
2011-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger