Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta ord som betyder vanlig ,medelmåtta och liknande, missbrukas ofta......


Alfabetspoem: "Ordinär !"

Ordinär !

ska aldrig nedvärderas
tvärtom uppgraderas
för det är oss vanliga
som det hela handlar om
det är vi som borde ha
chansen
att frambringa den rättvisa
balansen


Ordinär !

är inte grå och trist
det är eliten som ljuger
försöker trycka ner oss
men det är de som suger


Ordinär !

spottas ut av kändisdrägget
och många kryper för dessa skitar
men vi andra, vi kastar äggen
på skithögarna och patrasket
vi kleggar ner hela rasket !


För Ordinär är ett vackert ord
vi sträcker på våra ryggar
går stolta i solnedgången
för inga drägg vi skyggar .....


------





Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 291 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-07 23:06



Bookmark and Share


  Jonas Hellström
Bra satir! Intressant och viktig tankegång - från början till slut. Gillar det färgstarka klarspråket. Som det heter i ett annat känt verk: "Den kulan visste var den tog".
2011-08-08

  Mats Henricson
det tar jag som en komplimang, Larz, och bugar mig ödmjukt och tackar....Jag kan nog inte själv bedöma hur "unik" man är, på en skala....
2011-08-08

  Larz Gustafsson VIP
Är du verkligen vanlig?
Jag ser dig som ovanlig - i POSITIV bemärkelse.

Däremot tror jag inte att "ordinär" betyder "medelmåtta".
Om man med "ordinär" menar att inte höja sig över mängden så ja, möjligen. Men man kan ju vara en vanlig svensson och ändå vara väldigt duktig på något.
2011-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska