Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag gillar det i varje fal.....


sommarmat

står vid spisen
filear föfryst makrill
2 dygn
så är parasiterna borta

makrill från ledskär
förra veckan
när jag fått ordning
på dörjerna

plånboken
har inte räckt
till dörjmaskiner
men stängerna fungerar

skär fileerna benfria
så alla kan äta
det går lättare då
och middagen bättre

blandar hälften finsalt
och hälften socker
och gnider in
över och under

lägger 2 fileer under
på dillbädd,
malen peppar dill
emellan, 2 fileer ovanpå

dill ovanpå
och så lilla skärbrädan
en plastpåse runt
två mjölkpaket tynger ihop

nu väntar vi till imorron
med hemgjord potatissallad
av egen potatis och gräslök
en del majonäs en del gräddfil

sommarmat på Valaberg




Fri vers av tom boreland
Läst 534 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-08-08 20:05

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
o så got det låter! Makrill är min favoritfisk, tror jag nästan!
2011-08-12

    huldran
Man längtar till västkusten känner riktigt saltdoft o fisklukt!
2011-08-10

  anits VIP
det låter verkligen gott
smaklig måltid när det är dags
2011-08-08

  Nina Ahlzén
Ågusågott!!
2011-08-08

  Arja Söderfeldt
Om du tycker att vattennivån stiger.... så är det bara jag som dreglar här. Åh, så gott.
Ps. Smaklig måltid!
2011-08-08

  Larz Gustafsson VIP
Jag är ingen fiskfantast, men du framställer det hela på ett aptitretande sätt.
2011-08-08
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland