Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åklagarväsen



Det sitter en åklagare och läser, synar och vänder på, ord, meningar m m. Allt för att se om de finns några kodord, meningar eller klara budskap. Så där sitter en åklagarkärring och läser, för de verkar vara kärringar allihop, oavsett kön men det s k ”feminina” verkar numer överväga.

Men de väljer sina fall, de går helst på de lätta, de som inte kräver så mycket för att skrämma, men de skapar hat… som när en man som handlat 6 liter vin och 10 liter öl, åtalas i en s k ”härva” i Sundsvall. Sundsvalls tidning har vältrat sej i den historien, som en gris i lera, och de som nu åtalas är till nästan 90% över 60 år!

Huvud delen är pensionärer
Och man kan ju tänka sej samhällsnyttan med ”tusentals debiterade” timmar för att få en bys pensionärer, att sitta och bli randiga….

Men som sagt, de lätta fallen faller när man falierar på de svårare… där man säger ifrån…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 270 gånger
Publicerad 2011-08-09 05:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO