Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inte ande allena

 

 

människan är inte ande allena
det är sagt, att hon har en kropp

det verkar stämma
simma, sam, summit

spindeltråd runt mina armar

Santiago de Chile
tänker jag

kanske är det där man ska vara

eller Helsinki
eller hemmavid

eller i sandlådan
som ett barn igen

jag har lagt munspelet på hyllan
likaså pianot och maracasen

det låter så dåligt

jag är dålig
jag är inte bra
jag mår inte bra

av semester

eller arbete eller sömn
två vakor och en sömn

jag sitter bredvid sängen
håller mig själv i handen

skriver det tusende ordet om och om igen
som att det vore speciellt att skriva och  i taket

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-08-12 07:25



Bookmark and Share


  Erik Hall
Underbar dikt!
2011-08-12

  Larz Gustafsson VIP
Människan är ande, själ och kropp (1 Tess 5:23, Hebr 4:12).
Man har således andliga, själsliga och kroppsliga behov.
Anden är människans innersta kärna.
Så länge människans andliga behov inte tillfredsställs förblir hon otillfredsställd på djupet.
2011-08-12

  lodjuret/seglare VIP
ja, en kopp har hon människan
och hon dricker ivrigt sanningar ur den
2011-08-12

  L Patrik W Johansson VIP
tidlös resa i skrivandet, munspel har jag haft sen barnsben cowboyhatt till och knallpulverpicka sa vapenvägraren, men den enda jag riktigt kunnat förutom improvisationer var den här

youtube.com/watch?v=XKQ5jhtFypg

texten fick mig åter att tänka på Erling i Varulven som sitter ene, allene, allene, ene de flesta dagarna i livet
fast han är den klokaste person han känner, och kanske just därför
med whiskyflaskan tom och själv full
som ett slags bakvänt märkligt straff

sömn och mat botar det mesta

Be well,
LPWJ
2011-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP