Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL EN HUND



Jag vet
någonstans
djupt i mitt hjärta och mitt i all sorg
att du haft ett bra liv

du och jag tillsammans
Buster

Min ständige följeslagare
Min fina hund
och vän

Den känslan värmer mig
samtidigt som den smärtar
just nu

för jag saknar ju dig

Du sökte solstrålarna inne och på balkongen
du sökte det sköna
som en riktig
livsnjutare

det värmer mig

Du älskade att leka med din hundkompis Selma
leka på hundars vis
givetvis

vi märker att hon märker att du inte finns där längre
på din vanliga plats

Du gav även mig kärlek, glädje, trygghet
och du svek mig aldrig
och jag aldrig dig

det hoppas jag du kände

Du gillade att åka bil och du var min
fiskekompis
Som en riktig fiskare hade du tålamod
och satt och väntade medan husse fick napp efter napp
eller inte
Sen tog vi en ny tur med bilen
mot nya äventyr.

Vi är ju alltid tillsammans
Buster

Vi kommer ju alltid att vara tillsammans
i mitt hjärta
och i mitt
minne




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anders Nordlander VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-12 11:30



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Det är jobbigt att lämna ett älskat husdjur.
Du skriver så det känns, fin hyllning till din kära hund.
2011-08-12

  SpamPippiL VIP
Har förmånen att låna sonens hund ibland så jag kan förstå din saknad till en kär vän. Hade katt förut, saknade den när den dog.
Finfin hyllning till människans bästa vän. Gillar speciellt biten med fisket :)
2011-08-12

  Mats Henricson
Fin hyllning till din trogne,fyrbente vän, minns alla mina husdjur (en katt, en hund och en kanin) med både glädje och saknad. Nu har jag en liten kattjej (Bubblan, sex människoår) som fyller vår tillvaro med spratt, vilda rusher och kärvänlighet.....Läs gärna om henne ("Bubblan" , finns på Mitt arkiv ,2008,tror jag, och "Med en katt på axeln", samma år)
2011-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP