Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ofta känner jag släktskap med detta uttryck, är , inte sällan , på visit i detta okända och geografiskt obekräftade rike ......., lite drömskt........


"Ingenmansland !"

Ingenmansland !

här får ingen blodad tand
lite av ett "Samarkand"
ingen regering står att finna
inga skattesmitare att skinna


Ingenmansland !

finns det något rum för en kvinna ?
något av värde att återvinna ?
finns det några fasta band ?
står allt i kaotisk brand ?


Ingenmansland !

kan man skapa här en tillvaro ?
finna någon form av ro ?
skapa någon trygghet ?
finns här bara skygghet ?


Ingenmansland !

kanske kan bli något som gror
till något bättre om man tror
på en Ny Värld med nya värderingar
med friska och förhoppningsfyllda pläderingar


Ingenmansland !

jag tror att jag stannar kvar
ett litet tag och söker svar..............

-----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 656 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-08-13 14:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, livet är ett äventyr...gott att du är kvar i det!

Tack för tänkvärd text.

* S *
2012-07-12

  Anita Brännström VIP
Ingenmansland...verkar vara en spännande utflykt för fantasin...vill du åka med mig dit nån gång???hihi...trevligt rimmat..
2011-08-17

  Mats Henricson
Till Larz: Min avsikt med denna, lite udda, skrift ,var att uttrycka den rotlöshet som man kan känna ibland , men det är ingen konstant känsla jag har, den är snarare knuten till vilket sinnestillstånd jag befinner mig i ,deppar jag så ökar denna känsla betänkligt.....
2011-08-13

  poetryGirl
Du sköna, nya värld...
2011-08-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror på Guds Rike samt på nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor.
2011-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska