Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farmor som var född före år 1900


Farmor som var född före år 1900 sa ibland
”tänk va fint och bra vi har det i Sverige idag
tänk va hemskt om de skulle bli krig och förstörelse av alltihop”
Hon levde i en annan värld

Hon hade upplevt fasorna
Inte kriget själv, men mycket av fasorna
Svälten var ofta på randen
Och hon levde under nästan hela

Det underbaraste och fasansfullaste århundradet
I mänsklighetens historia
Med mycket sorg, glädje, framsteg och brott
Hon var nästan 95 när hon dog, ett århundrade

Med så mycket förförelse
Förstörelse, förströelse
Tragik, glädje och sorg
En stor del av detta upplevde min farmor…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-13 15:43



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Min med. Hon var född 1882. Hon hade klara minnen av sådant som vi barnbarn endast kunnat läsa om i historieböckerna. Hon kom till Stockholm 1912, lagom för att se begravningståget med Strindbergs kista. Två år senare utbröt första världskriget.
2011-08-13

  anits VIP
Mycket bra och tänkvärt skrivit
2011-08-13
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO