Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åklagare ger sej på de som de vågar de andra, får vara.... Säg mej vad det kan vara ;)


OM de riktigt falska


O(-) mänsklighet
I förhållande till myndighet
Myndig hets, från en lägervakt
Född 60 år eller mer försent
För ”Ravensbrück eller Treblinka”
Där (o)mänsklighet och (o)förstånd linka
Hand i hand
I hetsandets land tillsatt av myndighet
För att vara dess redskap

Det kallas ”rättvisa”
Men ”visa” är de knappast
Inte ”rätt” heller
Där de ställer allt på sin spets
Njuter av att förstöra
Förgöra och förhöra
Njuter av sin makt
I sin pakt med Satan

Går sen rädd på gatan och gnäller
Men ger sej aldrig på
De som har gatans makt
Nej de har sin egen pakt
Tar emot information om de mindre
Brotten och tar den lotten att låsa in
Dom som inte kan vara
Eller sej själva försvara
Mot övergreppen….
Varken ute eller inne bakom
Lås och bom




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 171 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-05 20:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO