Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rönnen sade

Jag var i huvudstaden
och fick några timmar över

Jag bestämde mig för att använda dem
till att titta på ett hus
där jag bodde för trettio år sedan

Huset fanns kvar
det såg ut att vara i fint skick
jag återsåg sådant som jag snickrat
ett plank, en bod, en vindstrappa

ja även en stenmur som jag lagt

En stund vilade jag i minnen
av lycka bekymmer
glädje och besvikelse
som jag upplevt där

När jag gick därifrån stannade jag
vid en rönn full av klasar
med lysande röda bär

Den talade till mig och sade
Moget är vackert




Fri vers av stenhur VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-19 09:42



Bookmark and Share


  walborg
Underbart möte med barndomen
2011-08-19

  Jan Widströmer VIP
Mitt barndomshem hade en jättestor rönn som jag kunde klättra upp i som barn. Under den samlades bär och löv i drivor. Sedan dess har rönnen och dess bär en särskild plats i mitt hjärta, och numera om hösten inger den mig en liknande tanke som i din dikt.
2011-08-19

  La Magnólia VIP
En vacker skildring av barndomsnostalgi ... Att åter få framkalla minnen av det som en gång var, det man skapat, det man upplevt ... Och en fin avslutning med rönnens visa ord ...
2011-08-19

    ej medlem längre
Stenmur lagd - av Stenhur - sten vid sten - som blev till ett liv . . .

Inte dumt alls att vara mannen som kunde tala med rönnar - träd har alltid angelägna saker att säga - om vi bara vill lyssna . . .
2011-08-19

  Alva Johnsson VIP
Nostalgi i fin form.

Moget är alltid vackert
om det gäller människor eller frukt
Fin avslutning
2011-08-19
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP