Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar skrivna för min vän.......


Kämpa lite till


Regler och alla paragrafer...samhället
ser till att följa de alla..de förblir gärna
hårda och kalla...Lagen säger så

Du ska vara frisk och stark, ja en riktig
kämpe glöm alla dina krämpor....
När kroppen är slut fortsätt kämpa
och ge dig ut, arbetet ska läka dig
åter även om hjärtat ditt gråter..
Även om kroppen är sliten och att du
nu känner dig liten...i ett sammanhang
där din läkaren styr stegen...paniken
som lyser i dina ögon...
Kampen som du börjar ge upp...
Varför leva...när jag inte orkar mera...
Tanken på livet....meningen med allt
när din kropp sagt stopp och ingen
vill lyssna på de orden som sagts så
många gånger...

Din längtan att få vila, hitta tillbaka
till dig själv....Nej det ges ingen chans
Samhället har inte dessa resurser
eller kurser att vårda människan...
när tanken och kraften tagit slut.

Att inte få lov att vara sjuk..utan att
man måste vara frisk för att vara sjuk
för att följa alla lagar....
Hur ska en skadad människa orka
alla dessa dagar....

Åh...blir så ledsen när jag ser dina
tomma ögon och dina förtvivlade
tankar.. vill dig lyfta och hjälpa...



Du står ensam kvar...med alla dina
tankar...tabletter ökas i styrka...
för att döva det som ligger i botten
av kroppen som behöver bearbetas
och få läka....

Ska stå vid din sida, göra vad jag kan
för att du ska slippa lida...
Önskar bara ett stort under...att läkaren
ger dig mer än ett par sekunder att
bedömma din situation....

Önskar dig glädjen åter att hjärtat
får skratta i stället för att du gråter




Fri vers av Margithe VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-08-19 14:56



Bookmark and Share


  Rolfsdotter
En sjuk verklighet som många lever i, du beskriver det bra...
2012-11-23

  Nordlys
Systemfel!
2011-10-03

  aol
mycket fina tänkvärda rader
2011-09-12

  Lars Hedlin
Rader som är tänkvärda!
2011-08-26

  Larz Gustafsson VIP
Land ska med lag byggas. Det är visst och sant. Men det finns lagstiftning som strider mot Guds Ord. Dit hör exempelvis agaparagrafen och abortlagstiftningen.
Man ska heller inte förtrycka människor som är sjuka, sparka på de som redan ligger.
2011-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Margithe
Margithe VIP