Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem kunde tro det för bara lite mer än 20 år sen...


Storebror är numer mer moderat



-”sekretessen är absolut och integriteten är väldigt viktig.”
Orden kommer från Chatarina Elmsäter-Svärd
De skulle kunna gälla ett sjukdomsfall
Eller en samtal med en präst
Eller nåt annat…

Men samtalet handlar om sekretess
Och om vilken som gäller
Angående kameror för trängselskatten
Som ”aldrig skulle nyttjas på annat sätt”

Denna gång skyller man på brott
Nästa gång vad?
Lite som telefon avlyssningen
Det handlade bara om ”terroristbrott” från början
Nu är det polisens mest använda
Används summariskt och med liten urskiljning

Används helst utan urskiljning
Småbrott som kan ge försumbara fängelsestraff
Eller kanske inte ens det
Minns att det handlar om ”misstankar”
Inte bevis, som ”gäller”

Det började med väldigt lite…
”bara terrorbrott”
Med kamera användandet så säger man t o m att
”sekretessen är absolut”
Man skulle kunna vända på det och säga
”Lögnen är absolut”
Från makten och dess hantlangares sida….

Sanningen är den att man aldrig kan lite på
En politiker, för får man möjlighet att utnyttja nåt
Så är snart nyttjandet, ett faktum…
Och man säger t o m som ovan att
”man aldrig sagt det”
”De var det djävligaste de hade jag ingen aaaaning om”
”Storebror är numer mer moderat”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 327 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-21 16:12



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Minns IB-affären.
2011-08-21
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO