Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivet i somras men om de s k telefon lånen och annat som bankerna står bakom


Ränte ocker


Ränte ocker
Låne socker
Som höjs
Och om det fördröjs’

Så tar de av dej allt
I mångfalt, kanske tusen procent
Som om inget hänt
Hamnar du i en spalt
Du inte vill va
I justitia

Och allt går dej förlorat
I skulder som banken så förstorat
Utan att skämmas
Och utan att hämmas
I sin verksamhet
Kallad procentare
Och för det fick de fängelse förr
Nu är det öppen dörr

Även för dem som inte har nån skam
Alls
I denna virvellånevals
I låneleken så allvarsam..




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 163 gånger
Publicerad 2011-08-22 17:57



Bookmark and Share


  Anders Håkansson
ocker är fortfarande ett begrepp i lagen men idag tycks vi ha svårt att sätta gränser..... ocker är att utnyttja annans trångmål, lättsinne oförstånd etc, en ockrare har definitivt ett ansvar....
2011-08-22
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO