Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När Alexander den store


När Alexander den store härjade
Så skapades en legend
För de Romerska härförarna
Som alla försökte överträffa
Hans ”verk”

Många ha försökt efterlikna honom
Så pass sentida !”erövrare” som Karl XII
Och Napoleon läste om ”hans verk”
Kanske och troligen Hitler med
Samt ett antal av de för oss rätt okända Österländska
”Erövrare”

Säkert visste man också om detta med Alexander
Bland judarna
Man visste om vad som hänt
När Alexanders härar drog fram
Det sägs att han grät när han nådde havet
Han grät för det ”fanns inget mer land att erövra”

Så kom han befriaren
Erövraren
Han som ”alla” trodde skulle näpsa romarna
Han vart än mer känd
Än mer en legend
Men inte som de trodde…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 188 gånger
Publicerad 2011-08-24 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO