Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där poesi strömmar likt blod [repris]

.

Under månens trollbindande
baldans med sina kavaljerer
- stjärnorna
slutar mitt hjärta att slå
- men bara för en sekund
Tillåtandes mig att bli ett
- ett med naturen
i en symfoni
där film blir till verklighet
där poesi strömmar likt blod
genom lyckliga vener
lugnandes hjärta och tanke
- inga problem tillåts existera

En existens
där endast
jaget
nuet
natten
känslan
och lugnet
inbjuds och
uppbjuds
- till dans

Det är ett lugn
- samma lugn
som stillsamt sprider sig
i den ytterst lätt brisande vinden
som smeker lövträdens grenar
- smeker själ och tanke
Denna natt
då tiden står maktlös
- tvingad till evighet

Denna natt
- denna polaroid stund
som bevisat
naturens strålande makt
och kunskap till att ingjuta
en känsla av bara där och då

- en tillflykt från verklighetens kravfyllda luft




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 229 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-23 13:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna