Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tolv sorterade och numrerade dikter Nanna X har skrivit pendang http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1353925


Diktsamling II

 

1

Jag bär mig inte

balansräkningen förkastad

kan du stå på ett ben

med det andra bakom huvudet

för se, det kan inte jag, min fina vän

3

en vän skrev Resan till nattens ände

sen gick han och svinade ner sig

4

var inte rädd

det är bara knallpulver i mina ögon

5

Semiramis hängande i trädgården

konserverat leende

en underlig frukt

6

Jagoda, du var inte den värste

du var sann mot dig själv

7

Ska vi leka doktor idag?

pax för skalpell

8

smek mig motströms

dags att leka

9

jag rinner av dig

du blir till fint dun

10

älskade låt oss ha kul idag

imorgon suger

11 

jag fixar inte det här

det är för helt

12

impromptu för ensam orkester

och intakt dirigent

 




Fri vers av cilax VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-23 15:14



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Kollade pendangen och kommenterade precis. Dina original känns lite svårare att orda om, fastän de har färre ord. Galghumorn står i blodfullaste blom även här. Såvitt en röd tråd verkar subjektet värre än sina objekt, men är åtminstone medveten om sitt maktanspråk...? Vackert spel mellan tavlor i ett galleri där mänskliga intentioner glimtar fram eller tillbaka!!
2011-08-26

  Nanna X
känns som om dikten ber om en motdikt, en svarsdikt, ett komplement?
2011-08-23
  > Nästa text
< Föregående

cilax
cilax VIP

Mina favoriter
Elektrolyt