Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tröst

 

är det skillnad mellan

att falla ner från hundrade våningen

och från sjunde

vilket ger mer tid att ångra missgärningar

 

hämnden blir ljuvare

när missdådaren får en extra stund

att ångra sina dåd

offrets balansräkning utjämnas




Fri vers av cilax VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-03-08 19:02



Bookmark and Share


    anakin
En mycket poetisk frågeställning.
2023-02-18

    K. A. O. S
Snyggt uträknat...
men jag tror att alla ångrar i samma grad..

2022-08-28

  Den skrivande tysta
Poetisk matematisk beräkning.
2022-03-08

  Nisi
Så fint och tankvärt.

Jag laborerar lite med att skapa frågor av de påståenden som dikten ger.
Blir hämnden ljuvare?
Eftersom dikten börjar med:
är det skillnad....?
Det faller sig (!) naturligt att fortsätta fråga... eller så har jag sett fel.

Oavsett mycket vackert.

Fint. Fint. Tack.
2022-03-08
  > Nästa text
< Föregående

cilax
cilax VIP

Mina favoriter
Elektrolyt