Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pärlan

Jag vandrar i detta rum, som så många gånger förr.
Hunger härjar i mitt bröst, väggarna kryper närmare.

En solros, vissen, fortfarande vacker växer vid din dörr.
Många gånger har jag gått förbi ditt hus och undrat,
vad för liv levs bakom dina stängda dörrar.

En fru har du, är ni lyckliga måntro?
I ert rum, bakom ert fönster lyser ljus,
kastar sken på vilsna själar som vandrar förbi.

Någonstans i natten hörs den drucknes skall,
han ylar mot månen ovetande om nattens fall.

Någonstans i natten sjungs familjens sång
gång, på gång , på gång.

Pärlan ligger i vid min bädd och sjunger.
Kino jagades, så skall även jag.

Pamuk ligger på mitt nattduksbord,
kanske skall jag glömma mig själv i han.




Fri vers av Jakob Hellström
Läst 244 gånger
Publicerad 2011-08-26 23:13



Bookmark and Share


  ester.b
Jag förstår inte allt. Men jag förstår att det är vackert.
2011-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Jakob Hellström