Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det värsta av våld

Går gatan fram.
Till höger sitter ett utmärglat barn.
Stirrar mig i ögonen, med bedjande blick.
Hon säger, vad tycker herrn om våld?
Jag svarar, sånt sysslar jag inte med.

Hon säger hon är fattig, jag säger jasså? Adjö
Nästa dag ett annat barn, samma bedjande ögon, sammma plats.
Jag frågar, vad är hon som var här igår?
Hon svarar, lakoniskt, borta.
Hon stirrar mig i ögonen och säger, du är en våldsverkare,
Likgiltighetens terror har karvat ditt ansikte grått!




Fri vers av Jakob Hellström
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-31 15:24



Bookmark and Share


  marie-helene
Hur bra som helst, en sann skildring om dagens mentalitet och brott, där vi alla bör omvända oss.
2011-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Jakob Hellström